Párhuzamos univerzum

Friss topikok

  • faterzor: Nagyon várom a következőt! PUUUUUSSSSSSSSZ! (2011.02.28. 13:53) 2. fejezet: Munka
  • Dagályos Morrogh: - Hol vannak a szüleitek? A gyerekek mosolyogva felpillantottak. - Mindjárt itt lesznek. - Helyes.... (2011.02.16. 12:42) Rakétanyár
  • Mustela: Batman a mai napon gazdára talált! (2011.02.16. 01:10) Batman
  • orgonaerika: Szia Zita!Azt hiszem regisztráltam,és a gépelésem percenként eléri a kettő betű átlag sebességet.J... (2011.01.25. 10:41) Vándorünnep
  • Viba: és még mindig nincs bejegyzés!!!!!!! (2011.01.03. 15:11) 10 perc hóvihar, 10 óra szopás

Linkblog

HTML

Eastbourne "Eltöltök itt pár napot" szemmel

2010.11.22. 20:50 | Mustela | Szólj hozzá!

Eddigi itt tartózkodásom két részre osztható. Az első néhány napban itt volt velem Szabi és Andi, illetve tesómék is 1 napot (ők csütörtökön hazautaztak egy hétre). Így ezek a napok úgy teltek, mintha „nyaralnék” valahol. Várost néztünk, vásárolgattunk- illetve inkább csak szájat tátottunk, kirándultunk.

 

 

Eastbourne egy tipikus angliai kisváros a tengerparton. Téglaépítésű sorházak zsebkendőnyi kertekkel,  hatalmas sirályok, rengeteg park, sárga közvilágítás. Az ember már-már azt várja, hogy valamelyik házból kilépnek Harry Potter mostohaszülei egy dagadt kisgyereket terelgetve.

A városközpontban van egy hatalmas áruház, de igazából nem túl lenyűgöző. A kisebb boltok a környéken annál inkább, mert méretükben, kínálatukban és minőségükben is messze felülmúlják a körúti butikokat. Pár utcával arrébb pedig kezdődnek a szálloda sorok és a széles, pálmafás sétányok. Persze nem olyan verőfényes napsütés, azúrkék tenger, fehér homok-hangulat. Ez olyan hűvös, kavicsos tengerpart. De tengerpart.

 

 

Van egy móló-cucc, ami egész magas és hosszan benyúlik a víz fölé. Eastbourne Pier a neve. Van rajta étterem, kávézó, játékterem, ajándékbolt és gumicukor-árus. A legvégén pedig… Azt hiszem már sok fura dolgot láttam életemben, de ez… Szóval a móló legvégén egy horgászklub, ahol a tagok… Szóval Batmannak, Supermannak, Shreknek és hasonló figuráknak öltözve horgásznak, mászkálnak és röhögnek egymáson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De az igazi szépség kicsit odébb, a város mellett kezdődik. Itt húzódik ugyanis a „Seven Sisters”-nek nevezett 7 szikla. Hatalmas fehér sziklafalak végig a part mentén. Már önmagában is csodálatos látvány, rajta állva pedig szédítő a magasság. De az egészet még megkoronázza Beache Head, az a hely, ahol a régi világító torony áll. Ezt látva olyan érzése támad az embernek, hogy Bradbury egy angliai kirándulásán itt telepedett le és írta meg a Ködkürtöt. Komolyan. Szerintem sok vers és festmény múzsája volt ez a torony a fehér sziklák tövében. Kicsit odébb le lehet menni a partra is. A talaj ott egészen furcsa, eleinte durva homok, aztán kavics, majd felbukkannak a fehér kövek némi hínárral benőve. De nem nagy kavicsokról van szó. Összefüggő fehér kő.

 

Gondolom rengeteg még a látnivaló a környéken, egyenlőre ennyi és a hosszú városi séták fértek bele.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása